Τετάρτη, 1 Απριλίου 2015

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣΑ) ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης επισκεφτήκαμε χθες το αρτοποιείο της γειτονιάς μας.  
Ο Γιώργος Γκρέκας, ένας νέος αρτοποιός που συνεχίζει την παράδοση της οικογένειάς του, μας φιλοξένησε στον φούρνο του.

 
Είδαμε όλα τα σύγχρονα μηχανήματα που κάνουν τη δουλειά του αρτοποιού πολύ πιο εύκολη, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος σε σχετική ερώτηση των παιδιών. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε πώς ζυμώνεται το ψωμί στο ζυμωτήριο, το θερμοθάλαμο όπου φουσκώνουν τα ψωμιά, το σύγχρονο φούρνο που ελέγχει τη θερμοκρασία και την υγρασία, ώστε το ψωμί να ψήνεται σωστά.
Αγγίξαμε και μυρίσαμε τους διαφορετικούς τύπους άλευρων που δίνουν τους διαφορετικούς τύπους ψωμιού και παρακολουθήσαμε όλη τη διαδικασία, από το ζύμωμα μέχρι το ξεφούρνισμα.
Και δεν μείναμε εκεί.
Γυρίσαμε στο Σχολείο μαζί με τη Μαίρη, παιδαγωγό και μαθητευόμενη φουρνάρισσα(!) και φτιάξαμε ΛΑΖΑΡΑΚΙΑ.Ευχαριστούμε θερμά και τον Γιώργο και τη Μαίρη για όσα μας έμαθαν!

Ευχαριστούμε και τη μαμά Σέβη που μας συνόδευσε για να μετακινηθούμε με ασφάλεια!

Β) ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΛΑΜΠΑΔΕΣ

Το Πάσχα πλησιάζει και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μαζί με κάποιες μαμάδες έφεραν υλικά και όλα τα παιδιά της Α΄ φτιάξαμε λαμπάδες. Βάλαμε όλο το κέφι και το μεράκι μας, γιατί οι λαμπάδες φτιάχνονταν για καλό σκοπό. Θα χαριστούν σε κορίτσια που ζουν μακριά από τις οικογένειές τους και θέλαμε να είναι οι πιο όμορφες λαμπάδες του κόσμου!