Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Η επίσκεψή μας σε Περιφερειακή Διεύθυνση και 17ο Δημοτικό Σχολείο


Μετά τον εκκλησιασμό ξεκινήσαμε αμέσως! Πρώτος σταθμός η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου κάναμε μια μεγάλη έκπληξη σε όλους τους υπαλλήλους αλλά και στον Περιφερειακό Διευθυντή, κο Τερζάκη Γιώργο, τον Προϊστάμενο Επιστημονικής Καθοδήγησης, κο Περικλειδάκη Γιώργο και την υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κα Ψαλτάκη Τζένη.
Οι περισσότεροι δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν τέτοια κάλαντα και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Κι όμως υπάρχουν και σε πολλές παραλλαγές.
Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το 17ο Δημοτικό όπου δώσαμε για άλλη μια φορά την παράστασή μας, βασισμένη στα Κάλαντα του Λαζάρου(πατώντας πάνω τους διαβάζουμε τα λόγια).

Εξαιρετικές φωτογραφίες για όλη τη δράση στο 17ο Δ.Σ. βρίσκουμε στη σχετική ανάρτηση που έκανε η συνάδελφος Καλλιόπη Γενιτσαρίδου η οποία με τιμά με τη φιλία της και η συνεργασία μας πάντα έχει σπουδαία αποτελέσματα. Πατώντας εδώ θα τις δούμε. 


Μετά το κουκλοθέατρο, η Γωγώ, που είχε φέρει ένα υπέροχο σταυρό από βάγια φτιαγμένο από τη γιαγιά της,  μίλησε σε όλα τα παιδιά για την Κυριακή των Βαΐων και τον συμβολισμό της μέρας.

Παίξαμε όμως και παιχνίδια. Είχαμε χωριστεί από την αρχή σε ομάδες με βάση το χρώμα του αυγού που είχε ο καθένας και ξεκινήσαμε παίζοντας ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι με καπέλα ... λαγουδένια, για να εξοικειωθούμε μεταξύ μας.
Συνεχίσαμε ψάχνοντας κρυμμένα αυγά σε όλη την αυλή! Ύστερα κάθε ομάδα κρέμασε τα αυγά της στο δέντρο.
Εδώ τρεις από μας - κίτρινη ομάδα.
Παίξαμε όμως κι αυγοδρομίες και δεν αποφύγαμε τις ... ομελέτες!
Ανταλλάξαμε δώρα και πολλές ευχές.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 17ου ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!