Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων συνέχεια...

Οι δράσεις για τα ζώα ξεκίνησαν την Πέμπτη κι ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή.
Αρχικά στην αίθουσα εκδηλώσεων ξεκινήσαμε με "περπατήματα". Πρόκειται για κλασική άσκηση ενεργοποίησης όπου η εμψυχώτρια (εγώ δηλαδή!!!) στο στοπ της μουσικής ζητούσε από τα παιδιά να μιμηθούν την κίνηση κάποιων ζώων. 
Στη συνέχεια με τη βοήθεια της κας Σταυρούλας από το τμήμα Υποδοχής χορέψαμε "τα παπάκια" με τρελό κέφι. Σε τέτοιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ρυθμό, κίνηση, μίμηση, παιχνίδι τα προσφυγοπουλάκια μας επιβάλλεται να συμμετέχουν και η κα Σταυρούλα το γνωρίζει πολύ καλά. 
Εννοείται ότι η εμψυχώτρια συμμετείχε ως πλήρες μέλος της ομάδας, παρακινούσε  κι έδινε παραγγέλματα, οπότε δυστυχώς δεν μπορούσε να εκτελεί χρέη φωτογράφου κι έτσι δεν έχουμε φωτογραφικά στιγμιότυπα.
Έπειτα έπρεπε να ξεκουραστούμε και γι' αυτό μάθαμε ένα τραγουδάκι για τα ζώα ώστε να εντυπωθεί το μήνυμα της ημέρας.
Την προηγούμενη μέρα τα παιδιά είχαν ζωγραφίσει το αγαπημένο τους ζώο και θα προσπαθήσουμε αυτά τα 2 να τα ενώσουμε και να κάνουμε ένα ωραίο βιντεοκλίπ την ερχόμενη εβδομάδα!
Όσα παιδιά είχαν προετοιμαστεί, έφεραν φωτογραφίες του κατοικίδιού τους κι έκαναν παρουσίαση στους συμμαθητές τους απαντώντας και σε ερωτήσεις. 




Κάποια παιδιά έγιναν πολύ παραστατικά και μας έδειξαν πώς φροντίζουν τα ζώα τους.

Συγκινηθήκαμε όταν ένα αγόρι αναφέρθηκε στην προστατευτικότητα που του έδειχνε το σκυλί όταν εκείνος ήταν μωρό κι έκλαιγε τη νύχτα. 
Πέρα από την απολύτως δικαιολογημένη συστολή που ένιωθαν όλα τα παιδιά η οποία θα ξεπεραστεί στις επόμενες παρουσιάσεις, ήταν όλα τους εξαιρετικά. Είμαι σίγουρη την επόμενη φορά θα έχουμε περισσότερους και πιο θαρραλέους ακόμη παρουσιαστές!
Βάλαμε μια άνω τελεία στην ενασχόλησή μας με την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων διαβάζοντας το παραμύθι για τη Φεγγαροσταλίτσα και την πριγκίπισσα των παπουτσιών.