Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Χαρούμενη Τσικνοπέμπτη!

Αν και δεν προβλέπονται εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες, εμείς φέτος μασκαρευτήκαμε μεγαλοπρεπώς και τηρήσαμε το έθιμο να πηγαίνουν οι μασκαράδες με αυτοσχέδιες στολές από σπίτι σε σπίτι (από τάξη σε τάξη δηλαδή) να χαρίζουν γέλια και να εισπράττουν κεράσματα! Κλέψαμε την ώρα της Ευέλικτης από την κυρία Ειρήνη Πανταγάκη, την ώρα των Αγγλικών από την κα Μαρία Φρουδαράκη, μας βοήθησαν καθεμιά με τον τρόπο της και να! 
Πριγκίπισσες, ιππότες και 
ο γελωτοποιός του παλατιού.

Γιατί εκτός από δασκάλα με μαθητές είμαστε όλοι ΠΑΙΔΙΑ! ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

Η πινιάτα - κάστρο αλώθηκε και γέμισε ο τόπος μπαλόνια, καραμούζες και καραμέλες!

Επειδή και το ευρωπαϊκό μας πρόγραμμα φιλαναγνωσίας e Twinning έχει θέμα τις Πριγκίπισσες και τους Ιππότες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη μέσα από τα παραμύθια, τα παιδιά με τη βοήθεια της κας Φρουδαράκη δούλεψαν τις 2 λέξεις του τίτλου και τις σχημάτισαν με χαρτόνια που είχαν ζωγραφίσει ενώ ταυτόχρονα έλεγαν το όνομά τους με ολόκληρες προτάσεις στα Αγγλικά!


 Εννοείται ότι για τη δράση της Τσικνοπέμπτης είχαν προηγηθεί πυρετώδεις προετοιμασίες γιατί ο χρόνος μας είναι πολύ περιορισμένος. Τα παιδιά βοήθησαν για την προετοιμασία των στολών τους άμεσα ή έμμεσα κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα ήσυχα στα θρανία τους.