Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συστηνόμαστε στους Ευρωπαίους φίλους μας

Μια από τις αρχικές μας υποχρεώσεις στο πρόγραμμα eTwinning ήταν να συστηθούμε και να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας, το Σχολείο και την πόλη μας.
Γενικός στόχος που διατρέχει όλο το Πρόγραμμα είναι η εξοικείωση των παιδιών με λέξεις στα Αγγλικά που θα προκύπτουν κατά την επεξεργασία των θεμάτων μας. Κι εδώ η συμβολή της δασκάλας των Αγγλικών που εμπλέκεται στο πρόγραμμα, της κας Μαρίας Φρουδαράκη είναι καθοριστική.
Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από την παρουσίαση των "ιπποτών και των πριγκιπισσών" όπου κάθε παιδί έλεγε το όνομά του και πρόφερε το γράμμα του για να σχηματιστούν οι βασικές λέξεις του τίτλου. 

Να σημειώσουμε ότι στο πρόγραμμα σε όλες τις δραστηριότητες συμμετέχουν όλα τα παιδιά. Στις φωτογραφίες όμως και στα βίντεο εμφανίζονται μόνο τα παιδιά που οι γονείς τους έχουν συγκατατεθεί να δημοσιοποιούνται τα πρόσωπά τους στην πλατφόρμα eTwinning. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν θα παρουσιάσουμε βίντεο στο ιστολόγιο που είναι δημόσιο. Χρειάζεται "θόλωμα" προσώπων που πρακτικά καταστρέφει το βίντεο. Οι γονείς των συμμετεχόντων θα λάβουν σύνδεσμο για να καμαρώσουν τα παιδιά τους κι εννοείται ότι θα είναι για προσωπική τους και μόνο χρήση.
Το φυλλάδιο που στείλαμε στα συνεργαζόμενα σχολεία φαίνεται παρακάτω. 

Φτιάχτηκε για να εκτυπωθεί και να διπλωθεί ως τρίπτυχο με το εργαλείο Publisher του Office. Όποιος γονέας το επιθυμεί, μπορεί να μας το ζητήσει και να του το δώσουμε εκτυπωμένο και χωρίς θόλωμα προσώπων.