Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Το περιπλανώμενο παραμύθι

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ξεκίνησε η ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα eTwinning μαζί με την κα Μαρία Φρουδαράκη (κάτω από την ετικέτα eTwinning υπάρχουν αρκετά από όσα κάναμε στην τάξη σχετικά με το πρόγραμμα) το οποίο είχε τίτλο "Πριγκίπισσες και ιππότες ταξιδεύουν στην Ευρώπη" (Princesses and Knights travel in Europe for days and nights"). Είχε στόχο κυρίως τη φιλαναγνωσία και την εξοικείωση με πολιτιστικά μνημεία του κάθε τόπου αλλά και μια πρώτη στοιχειώδη επαφή των παιδιών με την ήπειρό μας, τις διαφορετικές γλώσσες κ.λπ. 

Η τελική κοινή δραστηριότητα ήταν η συγγραφή ενός παραμυθιού που θα ταξίδευε στις εμπλεκόμενες χώρες και θα συμπληρωνόταν σταδιακά. 
Η αρχή έγινε από μας στο Ηράκλειο. Είχαμε στον νου ότι το 2019 έχει κηρυχθεί Έτος Ερωτόκριτου, θέλαμε να να ασχοληθούμε με το ενετικό φρούριο, σήμα κατατεθέν της πόλης μας κι έτσι έγινε η αρχή. 
Περιμέναμε μαζί με τα παιδιά πότε θα μας στείλουν τη συνέχεια να τη διαβάσουμε και σχεδόν πάντα ήταν μια μεγάλη έκπληξη καθώς η δική μας φαντασία αλλιώς τα είχε φτιάξει. 
Βρίσκαμε απλές φράσεις σε κάθε γλώσσα και στα Αγγλικά για να πούμε πόσο μας άρεσε και να συγχαρούμε τους συμμαθητές μας.
Ήταν μια πολλή δημιουργική απασχόληση με ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα!
Η εικονογράφηση, εκτός από τις εικόνες που η κάθε ομάδα έστελνε για να συνοδεύσουν το κείμενό της, συμπληρώθηκε από την κα Αικατερίνη Φρουδάκη, τη μαμά του Σταύρου μας. Ήταν κρίμα να μην αξιοποιήσουμε το ταλέντο της. Μολονότι ο χρόνος της ήταν πολύ περιορισμένος και μόνο με το κείμενο στη διάθεσή της, έκανε εντυπωσιακή δουλειά. 
Η εικόνα του εξωφύλλου που έγινε τελικά και το logo του προγράμματος φιλοτεχνήθηκε από τη Σαμπρίνα Γκιόνι, μαθήτρια της Στ΄ .
Συγχαρητήρια σε όλους!!!
Ελπίζουμε να το απολαύσετε! 


Book titled 'Οι περιπλανήσεις ενός παραμυθιού'


Η παρουσίαση του ίδιου παραμυθιού στα Αγγλικά!

https://issuu.com/liontaki/docs/the_wandering_fairytale













Read this book made on StoryJumper