Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη του Αντιδήμαρχου Παιδείας στην τάξη μας

Ξεχωριστή η σημερινή μέρα, η 21 Μαρτίου που είναι Ημέρα ποίησης και Ημέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων, που γιορτάζουμε την ανάγκη του ανθρώπου να εκφράζεται μέσα από την ποίηση είτε γράφοντας στίχους είτε διαβάζοντάς τους αλλά και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και την απάλειψη των διακρίσεων που οφείλονται στη διαφορετική καταγωγή.
Ο κος Βλαχάκης αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας και ήρθε στην τάξη μας έχοντας στην τσάντα του αγαπημένα παραμύθια. Η υποδοχή του ήταν πολύ θερμή καθώς μερικά παιδιά σηκώθηκαν και τον αγκάλιασαν, όπως ίσως θα έκαναν με ένα αγαπητό επισκέπτη στο σπίτι τους!

Είδαν μαζί τα εξώφυλλα, διάβασαν τους τίτλους και καθώς ήταν πολύ περίεργα τι ήταν αυτή η σούπα που φτιάχτηκε από πέτρες, ο αντιδήμαρχος κάθισε σε ένα μαξιλαράκι στο πάτωμα με όλα τα παιδιά γύρω του και λίγο λίγο ξετυλίχθηκε η ιστορία της Πετρόσουπας. 
Τα παιδιά  είχαν εντυπωσιαστεί και παρέμειναν σχεδόν ακίνητα μέχρι να τελειώσει η αφήγηση.
Ο κος Βλαχάκης καθώς είναι ο ίδιος εκπαιδευτικός αλλά και η έμφυτη ευγένειά του και η ηρεμία που εκπέμπει καθήλωσε τα μαθητούδια μας.
Ήταν μια ξεχωριστή τιμή να αφήσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις και να έρθει στο Σχολείο μας. 
Θέλαμε να έχει ένα ενθύμιο από αυτήν την επίσκεψη κι έτσι φτιάξαμε έναν πάπυρο που περήφανος φαίνεται να κρατάει  στην επόμενη φωτογραφία!

Του χαρίσαμε και μια ωραία ζωγραφιά με θέμα την ιταλική κουζίνα που είχε ζωγραφίσει μια μαθήτρια της τάξης η οποία δυστυχώς απουσίαζε ώστε να τη γνωρίσει έστω μέσα από το έργο της.
Να υποστηρίξω για άλλη μια φορά ότι η φιλαναγνωσία είναι μια στάση ζωής την οποία πρέπει να ενισχύουμε με διαφορετικούς τρόπους. Οι τελευταίες δύο δράσεις, η χθεσινή στη Βικελαία όπου τα παιδιά είδαν ανθρώπους να δανείζονται βιβλία και να διαβάζουν στο Αναγνωστήριο και σήμερα η επίσκεψη του κου Βλαχάκη μεταδίδουν την αντίληψη ότι η ανάγνωση  είναι μια σημαντική κι ευχάριστη ενασχόληση. Τα βιβλία μάς ταξιδεύουν, μας χαλαρώνουν, μας διασκεδάζουν. 
Τώρα που είναι πια όλα τα μαθητούδια σε θέση να διαβάζουν, θα ξεκινήσουμε τη δανειστική βιβλιοθήκη της τάξης. Κι ελπίζω να δω να καταβροχθίζουν τα βιβλία το ένα μετά το άλλο και να γίνει ένα αγαπημένο χόμπι.